Nattvasan 90km 2023

 Igår var det då dags för nattvasan 90km. Har haft lite problem med både nervsmärta och allmän sjukdomskänsla efter måndagens öppet spår. Fick gå hem från jobbet i torsdags pga rejäl huvudvärk och mådde inte alls bra, kände mig febrig men tog två ipren under dagen och mådde helt okej på kvällen. Igår morse kände jag mig fortfarande bra och då hade ju ipren inte verkan längre så då bestämde jag mig för att köra loppet. Vallade skidorna, packade ihop, åt lunch med mamma och pappa som skjutsade mig till Transtrand. Toknervös under dagen, visste att det skulle bli riktigt jobbigt och var inte alls säker på att klara loppet. 




Mamma och pappa skjutsade mig till starten och stod på varenda kontroll i princip under loppet sedan. Det blåste rejält vid starten, storm skulle jag nog kalla det. Tror vindbyarna låg på 17m/s. Var svårt att bestämma vilka kläder jag skulle ha men det blev något varmare kläder även om graderna bara låg på någon minus men vinden kylde rejält. 

Så himla nervös i starten men mäktigt när de bad alla släcka pannlamporna och de körde någon slags ljusshow. Startbacken gick fint, de flesta skejtade så det flöt på bra. Man är ju alltid nervös för stavarna och jag är tacksam varje gång det går bra. Sen var det i stort sett bara att hissa segel och åka, gick hur fint som helst första 3 milen, de kändes knappt alls, vinden låg fint, jag körde en hel del stakning men skejtade ibland. Rätt isigt så skidorna var lite all over the place, så det var skönt att stå och staka då och då. Vid 35km kvar körde magen ihop sig, jag mådde så otroligt illa, fick inte i mig energi alls och det kändes som att jag skulle spy hela tiden, gick inte fort alls då ska jag säga.. Tror att det kan vara att jag fick i mig enervit på en kontroll och det tål jag nog inte så bra. Hade egen energi med mig från Umara och skulle hållit mig till den. Men tvingade mig att pytsa i egen energi och efter ett tag försvann illamåendet, det satt väl i ca 2 mil men sista milen kände jag mig urstark, stakade och hade en bra fart och grym känsla in i mål. Väl i mål kände jag mig pigg och så himla nöjd. Mitt mål med racet var att ha roligt och må bra, att gå i mål med en go känsla och det målet uppnådde jag absolut. 


Jag rekommenderar Nattvasan starkt! Så kul med människor längs spåret som eldar och hejar på, spelar musik, flera som tagit skotrarna ut för att se åkarna, så himla häftigt att se människor ta sig fram med pannlampor under en stjärnklar himmel. Otroligt häftig upplevelse men det gäller att ha gjort träningen inför så man verkligen kan ha kul!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Offsesason

Nya mål

Påskfirande