Laponia Triathlon 2021

Dags för ett inlägg om Laponia Triathlon!
Kim, jag och Mårten anmälde oss för två år sedan till Laponia Triathlon men tyvärr blev det inställt och jag och Mårten fick pengarna tillbaka. Men Kim han vann sin startplats och tur var väl det för han var den enda som när tävlingen väl blev av verkligen också valde att genomföra loppet, och det med bravur!
Både jag och Kim tränade på bra inför att tävlingen eventuellt skulle bli av förra året, vi gjorde riktigt bra brickpass men sen köpte jag en fin mtb i augusti och valde den linjen istället. Men Kim har tränat på bra, gjort vidunderliga brickpass på fredagarna och fått ihop en bra träningsmängd trots att han jobbat mycket också.

Ja men så drog det ihop sig till tävlingen, tävlingsledningen sa okej då covid epidemin avtog och restriktionerna lättades. Vi bokade hotell, beställde cykelställ och planerade inför resa och tävling.
Vi åkte på onsdagskvällen den 7/7 vid 18 tiden och kom fram ca 05.30 i Gällivare efter en lång natts bilkörande i mycket regn.
Vi började med att kolla in bansträckningen och Kim fick nog en mindre chock av höjdmetrarna på cykelbanan. Vi var även upp på dundret och jäklar vilken backe att ta sig uppför!

Kims föräldrar följde också med upp i husbilen och hängde sedan med under tävlingsnatten i bilen med mig.

På fredagen hämtade vi ut tävlingsmaterialet, checkade in cykeln och tog det lugnt.
Vid 22.30 tog vi oss mot starten.

Det var en avslappnad stämning och en heeelt ljuvlig sommarkväll.
Starten gick 00.00 på natten fredag till lördag.

Här har vi vinnaren av hela loppet som gjorde en riktigt bra simning men såklart även lika bra på cykel och löpning.

Man simmade ett varv och var sedan upp på land, varvade en kona och tävlingsledningen tog tiden manuellt, sedan ett varv igen, totalt 3 varv. Simningen var 3890m totalt.  Runt banan var det väl bemannat med säkerhetspersonal. Helt fantastiskt fin kväll!

Kim gjorde en dunderbra simning och gick upp efter 1.15. Glad som alltid!
Efter en bra växling gick han ut för cyklingsmomentet. Det var väl runt 10grader varmt och jag trodde han skulle frysa ihjäl ute på cykeln i bara cykelshorts och cykeltröja, något kall blev han sa han sen men klarade sig ändå bra.

Glad och positiv runt hela banan och i samtliga moment! :D
En sväng först till Tjautjas och sedan till Nattavaara. 18 mil totalt.

Han gjorde en riktigt bra cykling! Snittade 31.3 km/h i 18mil

Ut på löpningsmomentet!

Genom Hellner ski stadium.

Ut på rallarstigen och tillbaka.

Upp på dundret

"Åke på toppen" 823 möh. Och där var det vändning för att ta sig ca 14km ner till mål om jag inte minns sträckan helt fel.

In för målgång efter en debut i fulldistans triathlon och med rejäla höjdmeter dessutom (840höjdmeter)!
Dessutom debut i maraton. Maratondistansen (42km) tog han på 5:48.

Placering 17 totalt och absolut gladast av alla under hela tävlingen! Totaltiden blev 12:53