Södra berget bike arena

 Sundsvall och södra berget bike arena blev destinationen idag och agerade mer än väl nöjesfält under några timmar. 
Anläggningen ligger, som ni kanske förstår via namnet, på södra berget i Sundsvall, man åker väger mot hotellet och hittar parkeringen strax innan hotellets parkering. Finns fina möjligheter för cykling, löpning och rullskidåkning och vintertid såklart längdskidåkning. Men idag var vi där för att testa de nybyggda cykellederna. I anslutning vid starten finns det en bra informationstavla om man vill ha lite koll på lederna innan man beger sig iväg, där finns det även tvättmöjlighet för cykel och tydligen ska de använda sig av regnvatten, vilket ju är superbra! Finns även verktyg, och har man åkt långt, och om man som jag gör alldeles för ofta glömmer verktyg hemma så är det guld värt! Annars är det ju bara att dra hem igen..









Vid starten börjar en grön led som heter sågverket och innehåller lite teknikhinder, allt från de allra allra minsta till mer erfarna, kanske inte de allra mest erfarna om man säger så, men bra ställe för kidsen iallafall! Vi hojade förbi en liten plutt med balanscykel som var där med sin mormor, och han verkade ha kul!
Vill man åka en lite längre bana kan man hoppa in på den gröna leden "glöden", en finfin flowstig som alla kan ha skoj på! Från den kan man sedan koppla på med de två blå lederna "elden" och "hettan", mysiga leder som har en fin blandning av sådan jag tycker en blå led ska ha.
Efter att ha värmt upp med dessa myspysisar så tog vi den röda leden "gnistan", som enligt mig var liite för lätt och just idag lite för blöt, men jag gissar att den inte är helt klar och när den är det så kommer den vara fin! Jag tkr dock den saknar de riktigt jobbiga och tekniska klättringarna och utförspartierna för att vara röd, men den är lite lagom, utmanar iallafall konditionen :) 

Vi drog sedan de blå lederna "sidsjölänken" och "flow-hill" varav den senare innehöll några röda partier och var riktigt, riktigt rolig! Leden börjar med sidsjölänken och går sedan över i flowhill. För att ta sig tillbaka sen blev det en grön led som går på grusväg, inte superroligt kanske men tillför ju den även någonting. Tillbaka efter en del klättring på grusväg  så fikade vi lite på det supermysiga fiket, med riktigt gott fika innan vi drog "draken", "drakhuvudet" och "draksvansen". Vi testade även en svart avstickare på draken, som jag nog inte helt håller med om att den är svart, kanske röd eller mörkröd men rolig iallafall! Drakhuvudet blev nog min favoritled av samtliga, även om alla faktiskt höll riktigt bra mått både enligt standard och nöje, men drakhuvudet innehöll de där tekniska partierna som en röd led ska ha, både utför och uppför, super-superbra!


















Den enda led vi inte tog var leden som går mot Hillstamon, eller det är två leder, den börjar med enduroleden "flaggstigen på 650m och övergår sedan i cross country leden "svettigt" på 1.6km men vi hade tagit några av de ovanstående lederna flera gånger och både tiden och sträckan började ta ut sin rätt så vi nöjde oss helt enkelt där. Det gjorde även sitt till att slutpunkten på den leden var just vid Hillstamon, och ville man tillbaka så fick man cykla samma tillbaka men då kunde man inte ta enduroleden tillbaka tyvärr. Man hade säkert kunna hitta tillbaka på något bra sätt om man verkligen velat, men jag tror den kommer hända mycket i framtiden med det här stället så vi är snart nog tillbaka och testar av allt nytt då! 

Tackar för ruskigt bra gjorda leder, bra fik, bra ställe att tvätta cyklar och helt enkelt ett jävligt bra nöjesfält som passar alla! :D





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Offsesason

Nya mål

Påskfirande